JohannaN

Fatta halsband - kort kedja

556 kr
  • Leveranstid 1-3 arbetsdagar
  • Fraktfritt över 999 kr
  • 14 dagars returrätt

Handgjort halsband i äkta mässing från svenska designern JohannaN. Hänget med texten "Fatta" mäter 70*20 mm och du kan välja mellan lång eller kort kedja. Den långa kedjan mäter 75 cm. Den korta är 38 cm samt kan förlängas ytterligare 5 cm.

Om kollektionen
Kollektionen är ett samarbete med Fatta. Alla pengar från försäljningen går till Fatta. Fatta är en ideell medlemsförening för alla oavsett kön eller könsidentitet som vill engagera sig mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. I oktober 2017 hade över 700 000 SEK kommit in till Fatta tack vare försäljningen av smyckena, något jag och Fatta är oerhört tacksamma och stolta över. Tack alla ni som på olika sätt har stöttat och stöttar Fattas viktiga arbete!

Om materialet
Smycket är gjort i nickelfri mässing. Varje smycke är handgjort, d v s handsågat eller handgjutet samt polerat för hand, och en del av charmen är att inget smycke är exakt det andra likt. Färgskiftningar, fläckar och andra ojämnheter kan därför förekomma.
Mässing, som består av zink och koppar, är dessutom ett levande material som förändras över tid. Faktorer som luftfuktighet, temperatur och ljus bidrar till att mässingen mörknar, vilket gör varje smycke unikt. Om du vill att smycket ska behålla sin glans kan du enkelt putsa upp det, och då rekommenderar vi varmt vår putsduk. Detta smycke är handsågat i mässing i Bangkok, Thailand. Ett hantverk som kräver stor precision och erfarenhet.

Livslång garanti
Du har alltid livslång garanti på JohannaNs smycken, JohannaN lagar helt utan kostnad. Det är en del av deras hållbarhetsarbete: smyckena ska användas mycket och länge. Och ett trasigt smycke som ligger oanvändbart gör ingen glad.

Johanna N