På Cissi och Selma strävar vi efter en bättre miljö. När det finns väljer vi alltid ekologiska tyger och vi är noga med att våra plagg tillverkas under bra villkor för personal i andra länder. Vi tycker att det är värt att betala lite extra för det.

Inför hösten 2019 så har vissa av våra plagg blivit certifierade GOTS, något som vi är väldigt glada över! Här nedanför kan ni läsa mer om vad det betyder. De plagg som inte är GOTS-certifierade har certifieringen Oeko-Tex Standard 100 som ser över kemikalier i tillverkningsprocessen.

 

gots_1629x1600.jpg

Vad betyder GOTS-certifieringen?

The Global Organic Textile Standard (GOTS) är en världsledande certifieringsstandard för tillverkning av textiler i ekologiskt fiber-material.
GOTS-certifiering täcker hela processen och inkluderar bland annat följande:

- Minimum 70% ekologisk fiber för de plagg märkta ”made with organic”
-Minimum 95% ekologiska fiber för de plagg märkta med ”organic”
-Inga farliga kemiska ämnen får användas under produktionen
-Förpackningarna får inte innehålla PVC
-Hygienisk och säker arbetsmiljö
-Stabil levnadslön

Klädesplagg som är GOTS-certifierade är märkta med en symbol, där det även står ett certifieringsnummer som går att söka på HÄR. Där går det att läsa mer om producenten och är ett bevis på deras certifiering.

På Medveten konsumtion går det att läsa mer om vad GOTS innebär:

https://www.medvetenkonsumtion.se/markning/

Oeko-Tex logo.png

Vad betyder OEKO-TEX?

STANDARD 100 by OEKO-TEX® är ett globalt enhetligt och oberoende provnings- och certifieringssystem för textila produkter.

OEKO-TEX kontrollerar även tillhörande material så som knappar, trådar och dragkedjor. OEKO-TEX kontrollerar kemikalier i dessa material, bland annat förbjudna azofärgämnen, formaldehyd och nickel men också många hälsovådliga kemikalier som ännu inte reglerats i lag.