Om oss

OM_OSS_2.jpg

2007 startade jag företaget Cissi och Selma. Selma var då bebis och jag ägnade hela min mammaledighet till att gå gata upp och gata ner på södermalm i Stockholm för att hitta den rätta butikslokalen. Nu är Selma 13 år och butiken har hunnit flytta flera gånger på Bondegatan i det mysiga SoFo-området. Vårt eget klädmärke Cissi och Selma finns förutom hos oss nu också  i ett 40-tal butiker runt om i Sverige och även på några ställen i Norge, Danmark, Holland och Tyskland. 

Förutom jag och min sambo Calle så arbetar Malin, Sissan, Jessica, Josefine, Susanne, Jens och Jossan med oss. Det är vi som designar, väljer tyger, designar tyger, gör mönsterkonstruktion, lägger upp på webshopen, fotograferar till webshopen, träffar er i butiken, packar era webshopsbeställningar och svarar på era mail!

Min vision har hela tiden varit att folk ska våga klä sig mer i färg och min kärlek till klänningar är fortfarande lika stark efter alla år. Jag har en passion för bra service och vill att alla ni kunder ska få den bästa hjälp man kan tänka sig för att hitta plagg ni trivs i. 

Vi strävar också efter en bättre miljö. När det finns väljer vi alltid ekologiska tyger och vi är noga med att våra plagg tillverkas under bra villkor för personal i andra länder. Vi tycker att det är värt att betala lite extra för det. 


/Cissi Centerwall

OM_OSS_WEBSHOP.jpg

Vår webshop

Vår webshop har nästan varit igång lika länge som butiken. När du beställer ett plagg på webshopen plockar vi plagget i butiken och packar. Vi skickar varje dag med antingen postnord eller DHL och du har din beställning inom 1-3dagar. Vi arbetar hårt för att alla plagg som finns i butiken ska komma upp på webshopen men ibland hinner vi inte. Har du sett något i butiken som du inte hittar i webshopen, tveka inte att kontakt oss så hjälper vi dig. Vi hjälper dig också gärna med storlekar eller modeller.

Maila oss på
info@cissiochselma.se eller
ring till oss i butiken på 08/6443512.

VA-R_KOLLEKTION.jpg

Vår kollektion

2013 lanserade vi vår första kollektion. Vår vision är att man ska våga klä sig mer i färg och inte vara rädd för att synas. Vi hämtar inspiration från 50-70-talet och vi vill att man ska bli glad av våra kläder.

Vi strävar efter ett hållbart mode och väljer att producera inom Europa. Vi designar i Stockholm och syr upp våra kläder i små fabriker i Rumänien, Turkiet och Serbien. Vi har mycket god kontakt med våra sömmerskor och de arbetar under schyssta villkor. Kläderna sys framförallt i naturmaterial, designen är tidlös och plaggen håller säsong efter säsong.

I vissa kollektioner har vi designsamarbeten med formgivare som har gjort print till oss som vi har tryckt på tyger. Tre formgivare som vi har samarbetat med är Hanna Karlzon, Tove Hennix och My Floryd. Vi designar också egna print och trycker då tygerna i Turkiet. Våra egen tyger är öko-texcertifierat eller ekologiska och ett väldigt bra miljö val.

Vi släpper två kollektion per år och varje kollektion består av ca 80st olika plagg. Vi är starkast på klänningar men designar också toppar, kjolar och koftor. Våra kläder finns i storlek XS-XXL. Vi vill att alla ska kunna hitta en modell som man kan trivas i oavsett storlek och kroppsform. Alla våra modeller har olika namn och ofta finns våra modeller kvar säsong efter säsong men i nya tyger.

Våren 2017 lanserade vi vår första MINI kollektion med barnkläder från storlek 62/68 till 146/152. Klänningar, t-shirt, byxdress, body och leggings. Alla våra MINI plagg är gjorda i ekologisk trikå och är sköna för barnen att ha på sig.