Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
  • Snabba leveranser 1-3 dagar
  • 14 dagars öppet köp
  • Fri frakt över 3000:-
USA

Om Cissi och Selma

Året var 2007, Cissi var mammaledig efter att ha välkomnat sitt första barn Selma till världen. Innan mammaledigheten hade hon varit butikschef på Carlings, en butik som specialiserade sig på jeans. Som nybliven förälder kände sig Cissi rastlös och började fundera på att följa sin dröm om att starta eget företag.

Med Selma i barnvagnen började Cissi ta långa promenader på sitt älskade Söder i Stockholm. När hon gick längs gatorna väcktes tanken:

"Det måste vara fler än jag som gillar färgglada kläder och tycker att miljö och hållbarhet är viktigt".

Cissi har alltid tyckt att det är lite märkligt att vi i ett land med så många grå och mörka månader anpassar färgen på kläderna efter vädret. Att använda färgglada kläder året om gör att vi sprider ljus i mörkret. Eftersom vi använder kläder varje dag är det ett perfekt sätt att sprida glädje.

Hon hittade en liten lokal på Söder att hyra 

Bondegatan 6 blev den första adressen för hennes butik. Eftersom tanken var att mor och dotter skulle kunna matcha kändes det självklart att namnet på butiken skulle bli, "Cissi och Selma”. På den tiden när butiken öppnade såldes det hälften barnkläder och hälften vuxenkläder. Cissi hade alltid haft en passion för retrostil, och hon beslutade sig för att hälften av butiken skulle vara dedikerad till nytt, medan den andra hälften skulle fokusera på retrokläder. Dessa retroplagg tillverkades ofta av små designers som använde återvunna material, i många fall gamla påslakan.

Butiken hade öppnat och Cissi sökte regelbundet efter kläder och varumärken som passade in i butiken och hennes vision. Men det dröjde inte länge förrän hon insåg att utbudet av ekologiska kläder, särskilt färgglada, var nästintill obefintligt. Det var här hennes resa mot det egna varumärket började ta form. 

Visionen

Cissi hade en vision om att göra Sverige mer färgglatt och samtidigt producera hållbara kläder. Eftersom hon inte hittade det från andra varumärken var det dags att hitta ett nytt sätt att komma framåt. Tillsammans med Olivia som då jobbade i butiken bestämde de sig för att börja designa egna kläder. 2013 startade de med några få klänningar som var inspirerade av retrostilar från 50-, 60- och 70-talen, både i modell och mönster. Målet var att skapa hållbara och tidlösa kläder som kunderna skulle kunna använda säsong efter säsong utan att oroa sig för att de skulle bli otrendiga.

Nu år 2024, har Cissi och Selma vuxit och har ca 90 återförsäljare över hela Europa, en webbshop, två butiker, en på Bondegatan 12 i Stockholm, den andra i Uppsala på Kungsängsgatan 13 och pop-up butiker med jämna mellanrum. Cissi och Selma har en härlig gemenskap där alla bidrar till att sprida visionen framåt, 4800 medlemmar i Cissi och Selmas recycle-grupp, 13 700 följare på Instagram, 5600 medlemmar i stammis-klubben och mer än 10 700 personer tillåter ett färgglatt nyhetsbrev landa i inkorgen varje månad. Cissi och Selma är inne på fjärde adressen på Bondegatan, och nu jobbar 10 personer tillsammans för att sprida visionen vidare.

Tack alla kunder!

Tack vare alla er fantastiska kunder fortsätter Cissi och Selma att sprida färg och glädje och ser fram emot att tillsammans med er inspirera fler att våga klä sig mer färgglatt!

Följ oss på Instagram

Vi gillar färgglatt mode, retro och klänningar!

Butiken Cissi och Selma på Söder i Stockholm har funnits sen 2007. 2013 lanserade vi vår första egna kollektion med fokus på färgglada klänningar producerade i Europa. Förutom vårt egna märke säljer vi handplockade kläder, smycken och skor från både oetablerade designers och lite större märken.
Vi gillar färgglatt mode, retro, 50-70-talet, unika designplagg och klänningar, klänningar och ännu fler klänningar!