Stäng

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
 • Fraktfritt över 1000:- i Sverige
 • Snabba leveranser 1-3 dagar
 • 14 dagars öppet köp
Leverans till:
Sverige Sverige (SEK)
Byt land

Hållbarhet

På Cissi och Selma strävar vi efter en så hållbar produktion som det går av våra kläder. Vi  väljer alltid ekologiska tyger när det går och vi är noga med att våra plagg tillverkas under bra förhållanden i våra fabriker i Rumänien och Turkiet. Vi jobbar ständigt med att förbättra oss vad det gäller hållbarhet. Vi  ser detta som ett pågående arbete där vi alltid kan göra bättre. 

Cissi och Selma Recycle
I mars 2019 startade vi en Recycle-grupp på Facebook där våra kunder kan köpa och sälja sina begagnade Cissi och Selma-plagg. På så vis förlänger vi, tillsammans med våra kunder, plaggens livslängd. Idag har gruppen över 2000 medlemmar. Här säljer vi också provplagg ibland.  

Återvinning och återanvändning
Vi försöker att finna de bästa lösningar vad det gäller hur vi packar och fraktar våra varor.

 • I butiken är påsarna fr.o.m. januari 2020 gjorda av återvunnet, oblekt, FSC-certifierat papper. 
 • Våra webshopspåsar är gjorda i återvunnen plast.
 • När vi skickar produkter till våra återförsäljare så återanvänder vi alltid de kartonger som kommer från fabrikerna så länge de håller. 
 • Fr om hösten 2021 skickas 80% av våra plagg i plastpåsar av återvunnen plast från våra fabriker.

Webshop
Vi skickar alla våra plagg från vår butik i Stockholm och det är också här vi tar emot era returer. För att spara på miljön och inte skicka så mycket i onödan så försöker vi ha fullständig information om plaggen på vår webshop. Skulle det vara så att du inte vet vilken storlek du ska ta, eller har andra frågor gällande ett specifikt plagg så går det bra att ringa eller maila oss på info@cissiochselma.se. Vi hjälper gärna till!

Miljömärkning och certifieringar
Här på Cissi och Selma arbetar vi ständigt med att förbättra oss när det gäller hållbarhet. Vi försöker att i största möjliga mån välja ekologiska och OEKO-TEX certifierade tyger. Från och med sommarkollektionen 2022 är alla våra viskosplagg EcoVero™-certifierade.

Fr om hösten 2021 är alla våra fodertyger gjorda av återvunnen polyester.

STANDARD 100 by OEKO-TEX®
Plagg med märkningen ”ÖKO” eller ”No harmful chemicals” i Cissi och Selmas kollektion innehåller tyg som är STANDARD 100 by OEKO-TEX® certifierat. Det betyder att:

 • Inga skadliga kemikalier finns kvar i det färdiga tyget.
 • STANDARD 100 by OEKO-TEX® katalog av tillåtna substanser uppdateras minst en gång per år.

Ekologisk bomull
Plagg märkta med ”EKO” eller ”Organic cotton” är tillverkade i tyger av ekologisk bomull. Det betyder att:

 • Tyget innehåller minst 95% ekologisk bomull.
 • Tyget har tillverkats utan kemiska bekämpningsmedel och konstgjorda gödslingsmedel.

ECOVERO™
ECOVERO™ är en typ av cellulosafiber (viskos) som tillverkas av förnybara resurser (FSC- och PEFC-certifierat trä från hållbart skogsbruk). Materialet framställs i ett slutet system där vattnet och kemikalier kan återanvändas. ECOVERO™ har därmed upp till 50% lägre utsläpp och vattenpåverkan i produktionen än konventionell viskos.

 

 

Vår produktion

Cissi och Selmas kollektion produceras idag i tre fabriker; en i Rumänien och två i Turkiet.

Pinhem i Ramnicu Sarat, Rumänien
Pinhem i Rumänien är den fabrik vi har arbetat längst med. Det här är en traditionell fabrik där man arbetar manuellt med pappersmönster och inte använder sig av dator. Här sys ca 35% av våra vävda plagg och ca 20% av våra trikåplagg. Vi har ett nära samarbete med fabriken och besöker dem ungefär en gång per år.

Antal anställda: 45 personer 

Nasteks i Izmir, Turkiet
Hos Nasteks i Izmir, Turkiet produceras den största delen av vår bomullstrikå, ca 80%. Våra trikåtyger trycks även de i Izmir så tygerna slipper fraktas långt i processen. Det här är den största fabriken vi jobbar med.

Antal anställda: 80 personer

Yalaz i Izmir, Turkiet
Yalaz i Izmir, Turkiet producerar den största delen av våra vävda plagg, ca 65%. Här började vi producera inför våren 2020. Yalaz har länge producerat skjortor och de som arbetar här är väldigt duktiga på detaljsömnad. Under de senaste åren har Yalaz även börjat producera damkläder, klänningar, blusar etc. Fabriken arbetar inte med underleverantörer och ställer höga kvalitetskrav på sig själva och på sina tygleverantörer.

Antal anställda: ca 50 personer

I Turkiet har vi en agent som heter Ali som hjälper oss med kommunikationen med fabrikerna. Här började vi producera sommaren 2018.

Frakt och kontroller av kollektioner

Våra kollektioner fraktas till största del med lastbil från Turkiet och Rumänien till Sverige. Vid förseningar så kan vi vid enstaka tillfällen välja att skicka vissa plagg med flyg. 

Varje år reser vi till våra fabriker för att göra besök och kontrollera på plats. Detta ser vi som en nödvändighet ur ett flertal perspektiv. Genom att kontrollera att våra plagg har den bästa passformen under produktionen minskar vi returer från kunder. Vi vill inte överproducera eller få plagg som inte lever upp till vår standard. Genom att besöka fabrikerna kan vi också se över arbetsförhållandena för de som syr våra kläder.

Har du frågor gällande vårt hållbarhetsarbete?
Kontakta oss på: jossan@cissiochselma.se

Följ oss på Instagram

Vi gillar färgglatt mode, retro och klänningar!

Butiken Cissi och Selma på Söder i Stockholm har funnits sen 2007. 2013 lanserade vi vår första egna kollektion med fokus på färgglada klänningar producerade i Europa. Förutom vårt egna märke säljer vi handplockade kläder, smycken och skor från både oetablerade designers och lite större märken.
Vi gillar färgglatt mode, retro, 50-70-talet, unika designplagg och klänningar, klänningar och ännu fler klänningar!