Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
  • Snabba leveranser 1-3 dagar
  • 14 dagars öppet köp
  • Fri frakt över 3000:-
Sverige

Våra modeller

Välkomna till Cissi och Selmas plagg-guide.
Här hittar du fram till de modeller som passar dig bäst.

Bomullstrikå

Bomullstrikå är ett mjukt och följsamt tyg som formar sig efter kroppen. Tyget är elastiskt och kan töjas. Ett tyg för den som inte gillar att stryka, då bomullstrikå sällan blir skrynkligt. Cissi och Selmas bomullstrikåer är oftast tillverkad av 95% ekologisk bomull och 5% elastan. 

Agneta

En dressad klänning i figurnära modell!

Klänningen har en liten skorstenskrage och ett dekorativt skärp med spänne. Den har 3/4 ärm som avslutas med ett sprund. Agneta har insnitt i ryggen och en rak kjol. Längden är till knät, beroende på hur lång du är (ca 98cm i storlek M). Det är en figurnära modell, så gå upp en storlek om du inte vill ha den så tight.

Agnes

En elegant topp med det lilla extra! 

Toppen har en liten skorstenskrage och en 3/4 ärm som avslutas med ett sprund. Insnitt vid bysten och i ryggen ger en fin och figurnära passform. Längden är till höften (ca 59 cm i storlek M). Agnes passar bra till både byxor och kjol, gå upp en storlek om du vill ha den lite lösare.

Asta

Den perfekta basklänningen för veckans alla dagar! 

Klänningen har en skärning i midjan med en A-linje formad kjol och rundande fickor framtill. Asta har en kort ärm. Längden är ungefär till knät, beroende på hur lång du är (ca 96 cm i storlek M). Höstvarianten av klänningen heter Ester och har en längre ärm.

Doris

En rymlig och rak klänningsmodell med 60-tals känsla!

En bekväm klänningsmodell med båtringad hals. Klänningen har en lite vidare 3/4 ärm och två fickor fram. Tillhörande band medföljer som kan knytas i midjan. Bär klänningen som en tunika med byxor under, eller med strumpbyxor,  gå ned en storlek om du vill att den ska sitta lite tightare. Längden är till strax nedanför knät, beroende på hur lång du är (ca 98 cm i storlek  M). 

Elvira

Som en klassisk T-shirt, fast snyggare! 

Elvira har ett figurnära snitt, snygg halsringning och en lite längre T-shirtärm. Längden är till höften (ca 60 cm i storlek M). En perfekt bastopp som passar bra till både byxor och kjol.

Ester

Den perfekta basklänningen för veckans alla dagar! 

Klänningen har en skärning i midjan med en A-linje formad kjol och rundande fickor framtill. Ester har en smal 3/4 ärm. Längden är ungefär till knät, beroende på hur lång du är (ca 96 cm i storlek  M). Sommarvarianten av klänningen heter Asta och har en kort ärm.

Hilda

En tjusig klänning med härlig vidd i kjolen!

Klänningen har kort ärm och är skuren under bysten. Midjepartiet som ger en smickrande skärning, med fastsydda band att knyta. Kjoldelen är sydd i våder, vilket ger klänningen vidd och fint fall. Klänningen är lite längre, ca 108 cm i storlek M.

Lo

Härliga leggings med hög midja!

Figurnära tights med insydd resår i midjan. Våra leggings är hellånga, benlängd, vid sidsöm ca 99cm i storlek M. Lo passar utmärkt att bära till ett plagg i samma mönster eller något enfärgat till. Tightsen är generösa i storlek.

 

Majken

En bekväm trikåkjol med figurnära passform!

Kjolen har fickor och bred mudd i midjan. Längden är till strax ovanför knät. Kjolen är normal i storleken. Ta en storlek mindre än vanligt om du vill att den ska sitta figurnära. 

Magda

Den bekväma sommarklänningen!

Magda är en trikåklänning utan skärningar med lite vidd i kjolen och perfekt ärmlängd. Klänningen har en elegant halsringning och fickor i sidorna med kontrasterande kantband.

Monica

I den här skjortklänningen kommer du alltid att vara välklädd! 

Klänningen har en högre skärning i midjan, kjoldelen är lätt utställd och har formsydda synliga fickor fram. Det är en välarbetad modell med krage och knappslå. Ärmen är halvlång och har ett fint avslut. Längden är till strax nedanför knät, beroende på hur lång du är, ca 100 cm i storlek M.

Vendela

Skön A-linjeformad topp med båtringning!

Toppen är nättare upptill och vidare nertill, den har sprund i sidorna vilket ger den en fin passform. Ärmen är 3/4 lång och lite vidare. Längden är till höften, ca 60 cm i storlek M. Vendela är en luftig modell, gå ned en storlek om du vill att den ska sitta lite tightare.

Vera klänning

Vera

En välarbetad modell med fina detaljer.

V-formad omlottringning, midjeparti och lätt rynkad kjol med fickor i sidorna. Längd till nedanför knät. Ärmlängd till armbåge.

 

 

Britta

Britta är vår nya byxdress i stretchig bomullstrikå.

Hon har en smickrande V-ringning i omlott, hög midja och den perfekta ärmlängden. Byxdressen Britta är normal i storlek. Byxbenen är vida och ankellånga och självklart finns det fickor! 

 

Vilma

En välarbetad klänningsmodell i 70-talsstil, med längre kjol och fjärilsärm.

Hon har V-formad omlottringning, ett midjeparti och lätt rynkad kjol med fickor i sidorna. Längden är till nedanför knät. 

 

Viskostrikå

Viskostrikå är ett tyg som är mycket elastiskt, mjuk mot huden med ett tungt fall. Tyget formar sig efter kroppen och ger en behaglig rörelsevidd. Ett tyg för den som inte gillar att stryka, då viskostrikå sällan blir skrynkligt. 

Hedvig

Festklänning eller vardagsklänning den här kan du bo i hela sommaren!

Klänningen har kort ärm och är skuren under bysten med ett litet midjeparti som ger en smickrande skärning. Kjoldelen är sydd i våder, vilket ger klänningen ett fint fall och vidd. Lite längre klänning, ca 108 cm i storlek M. Materialet viskostrikå ger klänningen ett vackert tungt fall.

Helga

Långärmad klänning med vidd i kjolen!

Helga är höstversionen av vår populära klänningsmodell Hedvig! Klänningen har lång ärm och är skuren under bysten med ett litet midjeparti som ger en smickrande skärning. Kjolen är tårtbitsskuren vilket ger ett fint fall och vidd. Klänningen går till knät eller strax under beroende på hur lång man är.

Jessica

Draperad topp med snygg omlottringning!

Toppen har en kort ärm och rynkade veck på axeln framtill. Den är tillverkad av skön viskostrikå som ger ett fint fall och passform. Passar bra till både kjol och byxor, instoppad eller utanpå. 

Susanne

En omlottopp som sitter där den ska!

Susanne är höstversionen av vår populära topp Jessica. Toppen är gjord av skön viskos vilket ger ett fint fall och bra passform. Susanne har lång ärm med rynkade veck på axeln framtill. Passar bra till både kjol och byxor.

Josefine

En ljuvlig sommarklänning!

En klassisk omlottklänning med knytband i midjan och dekorativa rynkade veck på framsidan av axeln. Klänningen har vackert böljande fjärilsärmar som slutar vid armvecken. Längden är till strax nedanför knät, beroende på hur lång du är (ca 106 cm i storlek M). Materialet viskostrikå ger klänningen ett vackert, lite tungt fall. 

Anna-Klara

Omlottklänning med lång ärm för alla tillfällen!

Anna-Klara är höstversionen av vår smickrande omlottklänning Josefine. Klänningen har lång ärm, knytband i midjan och dekorativa rynkade veck på framsidan av axeln. Tyget är i viskostrikå med stretch i som ger klänningen ett fint fall.


Molly

Molly är våra nya bekväma byxor från Cissi och Selmas kollektion.

Byxorna är i stretchig ECOVERO™-certifierad viskostrikå med ressår i midjan och självklart fickor! Byxorna är normal i storleken och har mycket stretch.

 


Anna

En sval sommarklänning

En skräddad ärmlös klänning med V-formad omlottringning och ett draperat midjeparti och en lätt rynkad kjol. Längden är till nedanför knät. 

 


Lisa

Mjuka kjolen Lisa

Kjolen har resår i midjan, fickor och längden är till strax under knät. En lätt utställd passform gör att den är både elegant och bekväm. Den är sydd i mjuk och skön viskostrikå med fint fall. 


Bella

En avslappnad sommarklänning.

Bella är en avslappnad sommarklänning i ledig design med korta ärmar. Luftig klänning med dragsko i midjan, blusar sig när man drar åt dragskon. Rund halsringing. Längden är till ovanför knät. 


Ylva

En bastopp med det lilla extra

En bastopp med det lilla extra. Den har båtringning, holkärm med dekorativa knappar och mudd nedtill. Bär den instoppad till kjol eller som den är till byxor. Färgerna är utvalda för att passa till våra mönstrade tyger i kollektionen.

Vävd bomull

Vävd bomull är ett stadigt material, passar för den som inte vill ha ett alltför avslöjande plagg. Plaggen i vävt bomullstyg upplevs ofta som lite festligare än de som är i trikå. På vår/sommar så tillverkas våra vävda plagg i tunnare bomullskvaliteter och på höst/vinter så väljer vi kraftigare vävda tyger. Då vi vill att våra plagg ska vara bekväma så väljer vi ofta vävda tyger med lite spandex i, det för att ge plaggen stretch och därmed mer rörelsevidd. 

Alice

En nätt 60-tals klänning för alla tillfällen!

Alice är en klassisk, helskuren klänningsmodell med insnitt vid midjan och i ryggen. Klänningen har en liten ärm, dolda fickor i sidan och är lätt utställd i nederkant. Den är fodrad så att den inte hänger upp sig på strumpbyxorna och har en dold dragkedja i ryggen. Längden är ungefär till strax ovanför knät, beroende på hur lång du är (ca 95 cm i storlek  M). Alice är en tight modell, ligger du mellan två storlekar välj den större.

Berit

Chick 60-talskappa med fina detaljer!

Kappan är A-linjeformad, nättare upptill och vidare i nertill. Den har fina detaljer som en rundad krage, stora fickor fram, och manschett i ärmslutet. Berit knäpps framtill med stora knappar. Slejfen i ryggen och manschetterna är dekorerade med matchande knappar. Kappan är fodrad med ett tunt foder och passar att bära under vår, höst och kyliga sommarkvällar. Längden är till den bit mer på låret, beroende på hur lång du är (ca 91 cm i storlek M).

Irma

En klassiskt klänningsmodell inspirerad av 50-talet! 

Klänningen är lätt båtringad, den har lite högre skärning i midjan och utställd kjol. Kjoldelen är fodrad med ett tunt fodertyg och gömmer rymliga fickor i sidsömmen. Klänningen är lätt att komma i tack vare den dolda dragkedjan i ryggen. Längden är ungefär till mitt på knät, beroende på hur lång du är (ca 96 cm i storlek  M). Irma har ärmar som slutar ovanför armbågen. Klänningen sys oftast i vår cottonspandex-kvalitet. Bär den till vardags eller var snyggast på festen!

Maja

En solklänning i äkta 50-talsanda! 

Den här modellen har knappar hela vägen framtill, snedställda djupa fickor och en lätt utställd kjoldel. Prinsess-skärningen i livet ger klänningen en fin passform. Klänningen är ärmlös och har lågt skuren rygg, vilket gör den till en perfekt sommarklänning för varma dagar. Längden går till strax under knät, beroende på hur lång du är (ca 101 cm i storlek M).

'

Olivia

Kaxig 60-tals modell i ny tappning!

Klänningen är A-formad, nättare upptill och lösare passform nertill. Den har en lite vidare 3/4 ärm och dolda fickor i sidorna. Olivia är fodrad så att den inte hänger upp sig på strumpbyxorna. Klänningen är lätt att komma i och ur tack vare en dold dragkedja i ryggen. Klänningen Olivia passar lika bra till vardags som till fest. Längden är ungefär till strax ovanför knät, beroende på hur lång du är (ca 95 cm i storlek  M). En perfekt modell att variera, bär den med strumpbyxor eller om du föredrar, som en tunika till ett par byxor.

Rut

Enkel men aldrig tråkig! 

Rut är en av de första klänningsmodellerna som Cissi och Selma designade, en riktig klassiker inspirerad av 60-talet! Rut är en ofodrad klänning i lätt bomullsväv med lite stretch i. Modellen är A-formad, nättare upptill och vidare nertill. Klänningen har ingen dragkedja utan är istället designad med sprund i nacken med knapp för att klänningen lätt ska kunna träs över huvudet. De dolda fickorna i sidan har en dekorativ stickning som löper längs fickans utsida. Rut är normal till lite mindre i storleken, nätt över bysten. Ligger du mellan två storlekar välj den större.

Saga

En riktig festblåsa med mycket vidd i kjolen!

Klänningen är ärmlös, har båtringning och skärning i midjan. Den vida kjoldelen är fodrad för att få ett läckert fall och för att inte haka upp sig på dina strumpbyxor. Klänningen har dolda fickor i sidan samt en osynlig dragkedja mitt bak. Längden är ungefär till strax under knät, beroende på hur lång du är (ca 98 cm i storlek  M). Saga hittar du hos oss året runt, den tillverkas både i tunnare och tjockare bomullsväv, på sommaren bär du den med dina bästa sandaler och kyligare dagar matchar du med kofta och strumpbyxor.

Siv

En klassiskt klänningsmodell inspirerad av 50-talet! 

Klänningen är lätt båtringad, den har lite högre skärning i midjan och utställd kjol. Kjoldelen är fodrad med ett tunt fodertyg och gömmer rymliga fickor i sidsömmen. Klänningen är lätt att komma i tack vare den dolda dragkedjan i ryggen. Längden är ungefär till mitt på knät, beroende på hur lång du är (ca 96 cm i storlek  M). Siv har en kort ärm och tillverkas oftast i en tunnare bomullsväv med lite stretch. Bär den till vardags eller var snyggast på festen!

Sonja

Kjolen som passar till det mesta!

En utställd kjol med linning i midjan och stora påsydda fickor fram. Kjolen är fodrad med ett tunt foder för att inte hänga upp sig i dina strumpbyxor. Den är lätt att komma i och ur med en dold dragkedja mitt bak. Välj din vanliga storlek om du vill ha kjolen i midjan eller en storlek större om du föredrar att bära den nere på höften. Längden är till strax under knät, beroende på hur lång du är och hur du väljer att bära den (ca 60cm i storlek M).

Stella

Snyggaste cigarettbyxan någonsin!

Elegant byxa med hög midja, raka ben, fickor och gylfknäppning fram. Modellen är tight och ankellång. Den har välsydda detaljer som sydda pressveck och passpoalfickor bak (dessa är dekorationsfickor). Längden på byxorna är till ankeln, beroende på hur långa ben du har (ca 78 cm i beninnerlängd, storlek M.)

Viskos

Vår vävda viskos är mjuk och luftig, ett tyg med fint fall som är skönt och svalt mot kroppen. Vi använder viskos i Cissi och Selmas vår och sommarkollektioner, då tyget passar bra för varmare väder. Det tunga fallet som viskos får ger plaggen ett dramatiskt utseende. Klänningarna i vår fina viskos passar bra till både fest och vardag.

Greta

En tjusig drömklänning direkt från 70-talet!

En elegant klänning med ¾ lång trumpet-ärm. Klänningen har en V-ringning, hög skärning under bysten och knytband att knyta bak i ryggen. Kjoldelen är tårtbitskuren, har en generös vidd och ett vackert fall. I ryggen sitter en lång, dold dragkedja. Klänningen är lång, men inte hellång, så den passar även till dig som är lite kortare (längden är ca 134 cm i storlek M). Viskos ger klänningen ett vackert fall men har ingen stretch, så räkna med att du behöver lite rörelsevidd i plagget. 

Gullan

En underbar 70-tals inspirerad sommarklänning.  

Om du tycker om Greta då är Gullan något för dig. Gullan har trumpetärm, vacker v-formad ringning, en skärning under bysten med knytband bak i ryggen precis som Greta-klänningen har. Kjoldelen har samma fina fall och vidd men har kortare kjoldel än Greta. Klänningen Gullan passar lika bra till vardags som till fest, det är en klänning att bo i hela sommaren! 

 

Malin

Som en ljuvlig sommardröm!

Det här luftig klänningsmodell med fin holkärm, resår i midjan och dolda fickor i sidan. Kjoldelen är bågformad vilket gör att den är längre fram och bak, men något kortare i sidorna. Längden är (fram och baktill) till en bit nedanför knät, beroende på hur lång du är (ca 117 cm i storlek M).

Ida

En luftig och skön sommarklänning.  

Ida är en luftig och härlig klänning i ECOVERO™-certifierad viskos från Cissi och Selmas egna vår- och sommarkollektion. Tyget är vävt och har ingen stretch. Klänningen har mycket vidd och är sydd i våder med volang längst ner och slutar ungefär på mitten av smalbenet. Ärmen är lite längre, rynkad upptill och har en liten puff nertill. Ringningen är rundad. 

Ellen

En välarbetad topp med fina detaljer.  

En somrig blus från Cissi och Selma som funkar lika bra till vardags som till fest. Blusen har rundad halsringning med resår och är vid nertill. Ärmarna är trekvartslånga med raglanskärning. De har resår i sig och går att ha lite högre upp så att ärmen puffas till. 

Frida

Svala sommarbyxor i mjuk och luftig viskos.  

Frida är ett par vida byxor i ECOVERO™-certifierad vävd viskos. Byxorna är från Cissi och Selmas egna kollektion och är de perfekta sommarbyxorna. Modellen har vida hellånga byxben och hög midja. Byxorna har såklart fickor och även resår bak i linningen. 

Stickat


Sigrid

Vår populära stickade kofta som äntligen är tillbaka! Koftan Sigrid är mjuk och skön med lite struktur i stickningen. Färgerna är utvalda för att passa till våra mönstrade tyger. 

 

 

Följ oss på Instagram

Vi gillar färgglatt mode, retro och klänningar!

Butiken Cissi och Selma på Söder i Stockholm har funnits sen 2007. 2013 lanserade vi vår första egna kollektion med fokus på färgglada klänningar producerade i Europa. Förutom vårt egna märke säljer vi handplockade kläder, smycken och skor från både oetablerade designers och lite större märken.
Vi gillar färgglatt mode, retro, 50-70-talet, unika designplagg och klänningar, klänningar och ännu fler klänningar!